Marokko en VS organiseren internationale bijeenkomst in de strijd tegen wapensmokkel

marokko
3
12 mrt '17
Binnenkort vind de derde bijeenkomst plaats betreffende de strijd tegen wapensmokkel, ditmaal in Marrakech.

Dubai ging Marokko gedurende de vorige editie voor, op 15 en 16 maart verenigen zich tientallen landen in Marrakech om samen te spreken over de strijd tegen de internationale wapensmokkel. Dit is uit initiatief van zowel de Verenigde Staten als Marokko, zo meldt het Marokkaanse medium Le360. De focus ligt gedurende deze ontmoeting op het faciliteren van betere grensbewaking. 

Marokko is in de internationale wapensmokkel een belangrijke schakel voor criminelen en kwaadwillenden. Het verbindt zoals bekend Europa en Afrika met elkaar en grenst aan een aantal risicogebieden en is daarom een graag geziene doorvoerhaven voor smokkelaars. In een officieel persbericht van de Amerikanen is te lezen dat men samen met onder andere Marokko aan zowel de productie als levering een halt wil toeroepen. 

Uit datzelfde persbericht is op te maken dat men het niet alleen over de wapensmokkel gaat hebben. Er wordt ook globaal naar de grensbewaking gekeken. Er zullen naar verluidt verantwoordelijken uit zo'n 60 landen deelnemen aan deze ontmoeting. 

© Redactie 2017
marokko
wapensmokkel
marrakech
strijd
verenigde staten
bijeenkomst
internationaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?