CAF voorzitter Hayatou wil geen WK 2026 door Marokko, Spanje en Portugal

marokko
8
13 mrt '17
De 70-jarige preses steekt een stokje voor de mogelijke samenwerking tussen Marokko, Spanje en Portugal.

Als het aan de voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond CAF, Issa Hayatou, ligt dan is er geen sprake van een WK wat gezamenlijk door Marokko, Spanje en Portugal wordt georganiseerd. Vorige week wist het goed ingevoerde Spaanse sportmedium AS te melden dat zowel de koning van Marokko als die van Spanje een dergelijke samenwerking wel zagen zitten. Door samen een gooi te doen naar de kandidatuur zou men op kunnen boksen tegen de andere kandidaten: de VS, Canada en Mexico. 

Afrikaanse voetbalbond CAF
Hayatou die al sinds 1988 de scepter zwaait bij Afrikaanse voetbalbond en daar het liefst nog vier jaar aan vast wil plakken ziet echter niks in het voornemen van Marokko. Waar hij eerder nog openlijk steun toezegde aan Marokko om dit WK binnen te halen, krabbelt hij nu terug zo citeren Franse radiostations hem. Hij zou Marokko het liefst samen met een ander Afrikaans land de race in zien gaan om het mondiale toernooi: Algerije, Nigeria, Egypte of zelfs Zuid-Afrika wat enkele duizenden kilometers van het Noord-Afrikaanse land is verwijderd. 

Grotere kansen
In tegenstelling tot de vorige WK's zal de organisator van dit toernooi gekozen worden door alle deelnemende voetbalbonden bij de FIFA: zo'n 209. Een samenwerking tussen Marokko, Spanje en Portugal zou dan juist meer kans hebben. Immers, gezien het feit dat Marokko goede banden heeft met de Afrikaanse bonden en Spanje dan ook de steun in de rug heeft van Europese bonden, zou men vanuit in ieder geval twee continenten de voorkeur kunnen genieten. 

Portugal
Volgens het Spaanse medium EFE wat zich baseert op uitspraken van de Portugese voetbalbond, zou Portugal geen deel uit willen maken van deze samenwerking. Wat hiervan de reden is, is nog onbekend. 

© Redactie 2017
marokko
issa hayatou
wk 2026
fifa
gastland
kandidatuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?