Experts bespreken in Marrakech alternatieve straffen voor gevangenisstraf

marokko
2
14 mrt '17
De gevangenisadministratie en reclassering van Denemarken, het Marokkaanse Ministerie van Justitie en het Marokkaanse directoraat van Strafrecht Zaken en Gratie hebben een regionale conferentie georganiseerd over de toepassing van alternatieven sancties voor gevangenisstraf.

De conferentie vindt van 14 tot 16 maart plaats in Marrakech. Experts uit Marokko, de Verenigde Staten, Tunesië, Palestina, Egypte en Afrika zullen de conferentie bijwonen.  

Het doel van de conferentie is de kennis te verdiepen over het in de praktijk brengen van alternatieve straffen, de relevantie en uitdagingen te bespreken en om publieke beleidsmakers in de MENA regio aan te moedigen om deze vormen van bestraffing toe te passen, geeft medias24 te kennen. 

Marokko is reeds begonnen met een reeks hervormingen die gericht zijn op versterking van de instellingen en mensenrechten voor meerdere jaren, een proces bekroond door de grondwet in juli 2011. In 2013 heeft het Ministerie van Justitie het handvest van de justitiële hervorming ontwikkeld.

© Redactie 2017
marokko
marrakech
alternatief
gevangenisstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi