Marokkaanse vlag officieel gehesen in ceremonie bij het hoofdkwartier van de Afrikaanse Unie

marokko
4
14 mrt '17
Gisteren werd tijdens een speciale ceremonie officieel de Marokkaanse vlag gehesen bij het hoofdkwartier van de Afrikaanse Unie (AU).

Het hijsen van de Marokkaanse vlag markeert het einde van een reis van zeventien jaar begonnen door Koning Mohammed VI.

Foto's gedeeld op Twitter (hier te bekijken) tonen leden van de erewacht die de gevouwen vlag dragen, ontvouwen en de vlag vervolgens hijsen om de officiële terugkeer van Marokko naar de AU te vieren als het 55e volwaardige lid.

Marokko verliet de organisatie in 1984 in reactie op de erkenning van de AU van de zelfbenoemde, Algerije gesteunde Saharwi Arabische Democratische Republiek (SADR) als volwaardig lid. Sinds zijn troonopvolging in 1999 heeft Koning Mohammed VI gestaag campagne gevoerd voor de terugkeer van het land te midden van veel weerstand en uitdagingen.

De inspanningen van de Koning werden 30 januari beloond toen 39 van de 54 bestaande leden stemden voor Marokko's terug in de AU. De stemming vond plaats tijdens de 28e top van de AU gehouden in Addis Abeba, Ethiopië.

Vorige week werd bekend dat de stad Rabat een maand lang festival gastheer zal zijn voor de viering van Marokko's terugkeer naar de AU. Het festival met de  titel "Africa in the Capital' zal beginnen op 28 maart.

De festiviteiten omvatten concerten, tentoonstellingen en literaire evenementen, allemaal bedoeld om de trots te demonstreren die Marokko voelt in het Afrikaans zijn.

© Redactie 2017
marokko
afrikaanse unie
vlag
ceremonie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?