Index van de 'Arabische publieke opinie 2016' gepubliceerd

marokko
11
14 mrt '17
Het 'Arabische Centrum voor Onderzoek en Politieke Studies' heeft zojuist haar 'Index van de Arabische publieke opinie 2016' gepubliceerd.

Het onderzoek is  uitgevoerd in twaalf Arabische landen, waaronder Marokko, waarbij 18.310 respondenten zijn geïnterviewd. 

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat 71% van de Marokkanen weigeren om leden van andere geloven te kwalificeren als "ongelovigen". Ook komt naar voren dat niet minder dan 69% van de Marokkanen met klem de exploitatie van religie voor politieke doeleinden veroordelen.

Met betrekking tot de vrijheid van meningsuiting zegt 68% van de Marokkanen dat ze zich vrij voelen om elk overheidsbeleid zonder angst te bekritiseren, zo meldt het dagblad Akhbar Al Yaoum. 

Met betrekking tot de actualiteiten van de terroristische organisatie Daesh, geeft 32% van de Marokkanen te kennen dat ze het nieuws op de voet volgen via de media, terwijl 65% zegt niet langer geïnteresseerd te zijn in het bestaan van Daesh. 

Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat 51% van de Marokkanen aangeven dat de Arabische Lente gunstig voor de mensen is geweest, terwijl 29% denkt dat deze revoluties rampzalige gevolgen hebben gehad.

© Redactie 2017
marokko
politiek
publiek
opinie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?