Koning Mohamed VI ontslaat Marokkaanse consul uit Frankrijk na geweld tegen huishoudster (video)

marokko
11
14 mrt '17
De Koning nam de spraakmakende zaak hoogstpersoonlijk op.

Vanmorgen brachten we al het opmerkelijke bericht over deze situatie. De huishoudster van een consul van Marokko in Frankrijk deed diverse oproepen over de erbarmelijke omstandigheden waarin ze moest werken. Deze omstandigheden hadden zelfs de schijn van slavernij. De vrouw in kwestie, Samira El Ghinaoui, werd door de consul onder valse voorwendselen naar Frankrijk verleidt. Hiervoor was ze werkzaam bij een gezin in Marokko, waar het haar naar eigen zeggen prima beviel. 

De beloofde arbeidsomstandigheden
De consul, Malika Alaoui, beloofde de huishoudster uitstekende arbeidsomstandigheden. Haar was een maandsalaris van 14.000 Marokkaanse dirham toegezegd, over huisvesting en eten hoefde ze zich geen zorgen over te maken en de consul zou zelfs haar best doen voor verblijfsdocumenten voor de vrouw. Zodat ze haar zoon die in Marokko verbleef om de zoveel tijd zonder al teveel problemen kon bezoeken. 

In Frankrijk, Orly, aangekomen bleek er maar weinig waar van dit rooskleurige scenario. Nadat ze het contract ondertekende toonde Alaoui zich van een andere kant. De vrouw mocht het huis niet uit, moest verplicht elke ochtend om 06:00 opstaan en voor het eten moest betaald worden. En dit allemaal onder een proefperiode van twee maanden. Uit angst om ontslagen te worden hield El Ghinaoui lange tijd haar mond dicht.

Ontslag
Het Marokkaanse medium Hespress maakte inmiddels bekend dat op bevel van Koning Mohamed VI de betrokken consul haar spullen kan pakken. De video's (waaronder de video hieronder) die opdoken op sociale media verspreidden zich enorm snel. Het consulaat waar Alaoui werkzaam was heeft tot op heden nog geen officiële mededeling gedaan over de zaak. 

Hieronder de video waarop de zaak aan het licht kwam, de consul probeert het nog te verhullen. De huishoudster smeekt in het Arabisch om politie en een tolk aangezien ze de Franse taal niet machtig is:

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=V_yPMagJZUM

© Redactie 2017
marokko
koning mohammed vi
consul
frankrijk
slavernij
huishoudster
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?