Koning Mohammed VI heeft zijn tour door Afrika beëindigd

marokko
3
15 mrt '17
Koning Mohammed VI heeft dinsdag zijn tour door Afrika afgerond, die tot doel had om de samenwerking en sociaal-economische betrekkingen tussen Marokko en diverse Afrikaanse landen te versterken.

Deze laatste fase van de Koning's Afrika tour begon op 1 februari, net na de terugkeer van Marokko in de Afrikaanse Unie, met een officieel bezoek van 2 dagen aan Zuid-Soedan waarna de Koning zijn reis voortzette naar Ghana, Zambia, Guinee en Ivoorkust.

Hoewel deze bezoeken waren bedoeld om de economische samenwerking en uitwisseling met het continent te versterken, heeft de Koning van Marokko ook speciale aandacht besteed aan sociale, humanitaire en ontwikkelingshulp.

In lijn met Marokko's beleid betreffende het delen van expertise, het focussen op de openstelling van de Afrikaanse economieën en de versterking van win-win samenwerkingen met het continent, werd deze Koninklijke tocht vooral gekenmerkt door de ondertekening van veel verdragen en overeenkomsten die werden afgesloten met de bezochte landen.

Als gevolg van deze succesvolle tour, werden niet minder dan 75 verdragen toegevoegd aan de vele overeenkomsten die het Marokkaanse Koninkrijk een belangrijke handel en economische partner van de Afrikaanse landen hebben gemaakt.

© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
afrika tour
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?