Chaos bij heropening overgangspunt Tarajal II in Sebta

marokko
0
15 mrt '17
Na een week gesloten te zijn geweest, heeft het overgangspunt Tarajal II op maandag de poorten van de grens weer geopend.

Terwijl grensautoriteiten de toegang beperkte tot 4000 zogeheten 'mules' (personen die goederen de grens overdragen) per dag om te proberen grote mensen massa's te vermijden en  te zorgen voor een betere doorstroom, kreeg het overgangspunt toch een massale toestroom van mensen te verwerken. 

De nationale en lokale politie, evenals de civiele bewakers en particuliere beveiligingsteams, werden soms overweldigd terwijl zij probeerden om de stroom van mensen te reguleren. De lokale utoriteiten hadden zich verspreid over het commerciële gebied terwijl de politie aan de andere kant van de poorten probeerden om de doorgang te beperken.  

"Ondanks hun inspanningen is het zichtbaar dat deze nieuwe route niet de gewenste resultaten heeft opgeleverd, omdat het niet lukt om de grote toestroom van mensen te reguleren", meldt de Spaanstalige krant El Pueblo de Ceuta. 

Marokko en Spanje coördineerden de hele dag niet goed met betrekking tot het openen en sluiten van de deuren, wat leidde tot momenten waar er een gebrek was aan bewakers bij elke post. Dit leidde tot piekmomenten qua drukte en veroorzaakte veel spanningen. Spaanse autoriteiten probeerde nog de mensen in rijen te laten wachten zodat niemand kon voordringen, maar dit ging niet helemaal volgens plan. 

Photocredit: El Pueblo de Ceuta

© Redactie 2017
marokko
sebta
tarajal ii
mules
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?