Wekelijkse scheepvaart lijn gelanceerd tussen Marokko en Rusland

marokko
0
16 mrt '17
De wereldwijde vrachtverzendingsgroep CMA CGM heeft een nieuwe scheepvaart lijn gelanceerd tussen Marokko en Rusland onder de noemer "AGAX" .

Deze scheepvaart lijn maakt het mogelijk om groenten en fruit in acht dagen zonder tussenstop te leveren. 

In een verklaring gepubliceerd op de officiële website van de scheepvaart groep zegt CMA CGM zegt dat deze dienst werd opgericht in samenwerking met haar dochterondernemingen OPDR en Comanav. De groep merkte op dat het de snelste transittijden op de markt zal bieden door het koppelen van Agadir en Sint-Petersburg.

"De havens van Hamburg en Rotterdam zullen nog steeds als belangrijke tussenstops (havens) fungeren en bieden verschillende overslag en interlokale mogelijkheden", zegt het CMA CGM. 

De groep ging verder met het aangeven dat zij naast deze nieuwe service, een positie behoudt in de handel tussen Marokko-Noord-Europa / Rusland  met twee andere wekelijkse lijnen: DUNKRUS en CISS 

"Vanaf 16 maart zal de volgende rotatie worden gebruikt in samenwerking met SEAGO: Casablanca - Agadir - St. Petersburg - Hamburg - Rotterdam - Casablanca".

Export overeenkomsten tussen Marokko en Rusland zijn de afgelopen jaren gestegen. De Vereniging van groenten- en fruit exporteurs  zei dat in 2015  de export van groenten en fruit uit Marokko naar Rusland steeg van 14 naar 20 procent. 

'Er was een grote vraag naar met name tomaten, komkommer en iets minder voor paprika's. De vraag naar cherry tomaten is ook steeds groter", zegt Saad Silimani, voorzitter van de vereniging.
Photocredit: CMA CGM

© Redactie 2017
marokko
agadir
rusland
scheepvaart
lijn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi