Libanese zakenman die Hezbollah financieel ondersteunde gepakt in Marokko

marokko
4
16 mrt '17
Op de luchthaven van Casablanca werd Tajeddine in de kraag gevat.

Kacem Tajeddine, een Libanese zakenman, stond internationaal gesignaleerd door onder andere de Verenigde Staten. De man wiens naam dus voorkwam in de systemen van Interpol kon zodoende gemakkelijk opgespoord worden toen hij Marokko binnenkwam. Tajeddine was op doorreis vanuit een Afrikaans land naar zijn thuisland Libanon. Bekend is dat hij Hezbollah, wat door vele landen als terroristische organisatie wordt gekwalificeerd, financiële ondersteuning bood. 

Het Marokkaanse medium Assabah schrijft vandaag dat de Libanees binnenkort zal worden voorgeleid aan het Hof van Cassatie te Rabat. Het is mogelijk dat een Marokkaanse rechter zich over de zaak zal buigen. Al sinds 2010 staat Tajeddine bij de Amerikaanse autoriteiten te boek als geldschieter voor de in hun ogen terroristische organisatie Hezbollah. Zij zijn ook één van de grootste partijen die de man berecht willen zien. 

De Libanese autoriteiten houden de zaak scherp in de gaten, schrijft Ahdath Al Maghribia weer. Bekend is dat men er actief achter probeert te komen wat de exacte aantijgingen zijn tegen hun staatsburger. Tajeddine staat bekend als een succesvolle zakenman in het vastgoed, zowel binnen als buiten Libanon. 

© Redactie 2017
marokko
libanon
zakenman
terroristen
geldschieter
aanhouding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?