18.000 Afrikaanse studenten ingeschreven bij hogere onderwijsinstellingen in Marokko

marokko
0
17 mrt '17
Waarvan zo'n 6500 een studiebeurs ontvangen van het ministerie van Onderwijs.

Uit zo'n 42 Afrikaanse landen komen deze studenten. Deze cijfers kwamen naar buiten gedurende de tweedaagse bijeenkomst van de organisatie voor Kunsten en Ambachten, ENSAM. De staatssecretaris van Onderwijs, Mohamed Abousaleh, benadrukt hoe belangrijk het is dat Marokko op dit vlak van het onderwijs buitenlandse studenten ondersteunt. De staatssecretaris ziet een grote uitdaging in het beter toegankelijk maken van het onderwijs over het algemeen. 

Voor de periode 2015-2030 wil men de kwaliteit op dit onderwijsvlak flink gaan verbeteren. Onvermijdelijk is dan om op nationaal niveau de structuren aan te gaan passen, vooral op het wetenschappelijk en hoger onderwijs is nog veel winst te behalen. Cruciaal hierin is de rol van het nationaal bureau voor het onderwijs die erop toe zal moeten zien dat deze veranderingen in goede banen worden geleid. 

Op alle onderwijsgebieden, zowel privé als openbaar, gaat dit bureau voor een betere aansluiting zorgen en evenwicht brengen in de verschillende diploma's. Door dit hoge aantal inschrijvingen uit Afrikaanse landen worden de betere onderwijsrelaties die men wil hebben met Afrika en ook Europa gestimuleerd. 

© Redactie 2017
marokko
afrikanen
onderwijs
instellingen
inschrijvingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?