Europees voetbal: Benatia en Dirar treffen Europese grootmachten, Ziyech loot Schalke 04

marokko
0
17 mrt '17
Vanmiddag werd bekend welke teams elkaar treffen in de kwartfinales van beide toernooien.

UEFA Champions League (Juventus en AS Monaco):
In het Zwitserse Nyon begon klokslag 12:00 de lotingsceremonie voor de kwartfinale van het miljardenbal. Medhi Benatia en Nabil Dirar zijn de enige interrnationals die met hun club nog aanspraak maken op de trofee van het prestigieuze toernooi. Voor Benatia kwam er een wel heel spannend affiche uit de koker rollen, samen met zijn formatie Juventus zal hij op moeten boksen tegen het FC Barcelona wat Paris Saint-Germain in de return verpletterde (red. 6-1 winst). 

Dirar's club AS Monaco toonde zich in de 1/8 finales over twee wedstrijden sterker dan opponent Manchester City. Op bezoek in Manchester werden er drie doorslaggevende uitdoelpunten gemaakt door de Monegasken, in het Stade Louis II was de ploeg van Jardim met 3-1 net een maatje te groot voor het sterrenensemble van Guardiola. De club waartegen Dirar zich zal moeten meten voor een plek in de halve finale is Borussia Dortmund. 

De heenwedstrijd is voor beide clubs op 11 april, AS Monaco reist af naar Dortmund terwijl Juventus in Turijn Barcelona ontvangt. 

UEFA Europa League (Ajax):
Ajax plaatste zich gisteravond ten koste van FC Kopenhagen voor de kwartfinale van de Europa League. Met Hakim Ziyech in de basis speelden de Amsterdammers een overtuigende wedstrijd, de goals (red. 2-0) kwamen van Traoré die na het schot van Amin Younes eenvoudig binnen kon koppen en van Kasper Dolberg. Geheel terecht, na onderuit te zijn gehaald in het strafschopgebied, kreeg de Deen vlak voor rust de gelegenheid om de voorsprong te verdubbelen. Vanaf 11 meter schoot de spits meer dan overtuigd binnen.

Ook Ziyech had uitgesproken kansen om zijn club aan doelpunten te helpen. Continu strooiend met passes en enkele keren ook het doel onder vuur te hebben genomen, droeg de Marokkaans-international bij aan het ijzersterke offensief van Ajax. Om 13:00 werd het affiche bekend voor de ploeg van Peter Bosz, op 13 april wacht het eerst verhitte treffen met de Duitse topploeg Schalke 04. 

© Redactie 2017
marokko
medhi benatia
nabil dirar
hakim ziyech
europa league
champions league
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?