Ziyech doorbreekt stilte over Renard: 'Dit heeft niks meer met voetbal te maken, dit is persoonlijk.'

marokko
25
17 mrt '17
Ziyech vermoedt wat de daadwerkelijke reden van zijn afwezigheid is.

Lange tijd liet Hakim Ziyech zich niet uit over het uitblijven van een oproep voor het nationale elftal van Marokko. Nadat er tijdens de Afrika Cup geen beroep werd gedaan om de Ajacied, maakte Ziyech ook geen deel uit van de selectie voor de komende twee oefeninterlands tegen Burkina Faso en Tunesië. Renard noemde eerder als reden voor het buitenspel laten van de 9-voudig international, het luxeprobleem op het middenveld. Momenteel zouden Mbark Boussoufa (Al Jazira) en Younès Belhanda (OGC Nice) de voorkeur genieten op de nummer tien positie. 

In gesprek met ELF Voetbal werd het onderwerp Marokko kort aangehaald. Over zijn afwezigheid, ook volgende maand, waar binnen en buiten Nederland veel om te doen is zegt Ziyech het volgende: 'Dit heeft niks meer met voetbal te maken. Dit is persoonlijk. Hij heeft de leiding. Hij beslist en daar heb ik geen invloed op. Het enige wat ik kan doen is om bij Ajax zo goed mogelijk te voetballen.'

Prestaties bij Marokko
Ziyech speelde tot nu toe 9 interlands voor de Leeuwen v/d Atlas. Onder Badou Zaki debuteerde hij in oktober 2015 tegen Ivoorkust (red. 0-1 verlies), uit deze 9 caps kwamen vijf doelpunten. Ter vergelijking, concurrent Mbark Boussoufa wist uit 47 optredens voor Marokko 6 keer het net te vinden. 

© Redactie 2017
marokko
hakim ziyech
atlas leeuw
hervé renard
oproep
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?