Voorzitter Marokkaanse voetbalbond: 'Elke trainer zou Boussoufa en Belhanda verkiezen boven Ziyech' (video)

marokko
12
18 mrt '17
Ook voorzitter Lekjaa staat achter Renards' keus om Ziyech buiten de selectie te houden.

Voor en tijdens de Afrika Cup was er al veel om te doen in de Marokkaanse publieke opinie, echter was dat geen aanleiding voor bondscoach Hervé Renard om zijn selectiebeleid te wijzigen. Opnieuw negeerde de Fransman Ajax middenvelder Hakim Ziyech. Volgende week nemen de Leeuwen van de Atlas het in oefeninterlands op tegen de betere kwaliteitsploegen Burkina Faso en Tunesië (24 en 28 maart), een prima gelegenheid om het collectief wat al tijdens de Afrika Cup was gesmeed extra vorm te geven. 

Vanuit kamp-Ziyech werd er gisteren gereageerd tegenover ELF Voetbal. De middenvelder kon er met zijn gedachten niet bij dat zijn afwezigheid bij Marokko om voetbaltechnische reden was, het zou iets persoonlijks zijn. 

Bondsvoorzitter Lekjaa
Gisteren liet ook de bondsvoorzitter van Marokko, Fouzi Lekjaa, zich uit over de kwestie. Tegenover het Marokkaanse medium Hesport ging de official diep in op de veelbesproken kwestie. Alvorens hij met zijn verhaal begon gaf hij aan volledig uit zichzelf te spreken, de bondscoach moesten we helemaal buiten beschouwing laten. 'Ziyech is een absolute kwaliteitsspeler en een talent, dat heb ik hem tig keren verteld. Alleen staat hij nu derde in de rangorde van aanvallende middenvelder: voor hem zal hij Boussoufa en Belhanda moeten dulden.'

Lekjaa vervolgt: 'Elke trainer heeft een bepaalde speelwijze in gedachten, daarnaast zijn er wedstrijdomstandigheden waar rekening mee gehouden dient te worden. Leeftijd is een belangrijk aspect in het geval van Ziyech. Met de jaren zal Ziyech één van de dragende spelers van het Marokkaanse elftal zijn Incha'Allah.'

Tegenhouden voorselectie
Enkele weken voor de Afrika Cup toen de publicatie van de voorselectie op zich liet wachten, beweerde men dat Lekjaa zijn veto erover zou hebben uitgesproken. De afwezigheid van Ziyech op het lijstje van Renard zou aanleiding zijn geweest voor de voorzitter om het onthullen ervan even tegen te houden. Met deze uitspraak wordt deze bewering in ieder geval ontkracht. Het enige onduidelijke punt blijft nog of er sprake is van een persoonlijk conflict tussen Renard en Ziyech, dit is nog volledig open gehouden.

Check hieronder het interview met Lekjaa:

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=vEfdbPHPfXw

© Redactie 2017
marokko
fouzi lekjaa
marokkaanse voetbalbond
frmf
hervé renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?