Marokkaanse dichter Mohammed Bennis ontvangt hoge Palestijnse eer

marokko
2
18 mrt '17
Marokkaanse dichter Mohammed Bennis is bekroond met de Medaille van Cultuur, Creatie en Kunst door de president van Palestina, Mahmoud Abbas.

De prijs werd overhandigd aan Bennis door de Palestijnse ambassadeur in Marokko, Zuhair Al Shun, tijdens een ceremonie gehouden op 16 maart in de Palestijnse ambassade in Rabat.

Het evenement werd gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende belangrijke figuren, waaronder Murad Soudani, de Palestijnse dichter en voorzitter van de Algemene Unie van Palestijnse Schrijvers en Abderrahim El Allam, de voorzitter van de Unie van Marokkaanse Schrijvers (UEM).

"De toekenning van deze medaille aan Bennis is een uitzonderlijk moment om het bestaan van de icoon van de Marokkaanse en Arabische cultuur te vieren", zei El Allam.

Tijdens de ceremonie belichtte Bennis een aantal van de Palestijnse schrijvers en dichters, met name Mahmoud Darwish, Emile Habibi en Edward Said, wiens werken modellen waren voor de mondiale solidariteit met het Palestijnse volk, meldt Moroccoworldnews.

Bennis ging vervolgens over tot het reciteren van zijn gedicht gewijd aan Al Quds getiteld "Een weg naar Al Quds."  Hij beloofde al zijn gedichten over Palestina te verzamelen in een bundel die in de stad Ramallah zal worden gepubliceerd.

Het evenement werd gehouden om de huidige situatie van Palestina te bespreken, waarbij een beroep werd gedaan op de verschillende landen van de wereld om Al Quds te erkennen als hoofdstad. De Palestijnse aanwezigen spraken hun waardering uit naar Marokko voor de inspanningen ten behoeve van de Palestijnse zaak.

Mohammed Bennis werd geboren in 1948 in Fez en wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de moderne Arabische poëzie.

© Redactie 2017
marokko
dichter
palestijnse
eer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?