BCIJ arresteert 15 Daesh-sympathisanten in 2 dagen tijd over heel het land

buitenland
5
19 mrt '17
De Marokkaanse autoriteiten hebben nog steeds hun handen vol aan Daesh-aanhangers.
De Marokkaanse veiligheidsdienst BCIJ die onder meer terreur in haar portefeuille heeft, wist afgelopen woensdag en donderdag 15 belangrijke aanhoudingen te verrichten. In 9 steden werden de vermoedelijke Daesh-sympathisanten aangehouden: Fez, Nador, Tétouan, Essaouira, Fqih Bensaleh, Tangier, Marrakesh, Oujda en Agadir om precies te zijn. Uit een persbericht van het betrokken ministerie is te lezen dat de 15 aangehouden mannen bezig waren om terroristische activiteiten te verheerlijken en mogelijk ook aanslagen te plannen in Marokko.

Er zouden ook directe aanwijzingen zijn voor voorbereidingen van aanvallen in Syrië en Irak. Bij enkele verdachten was er ook concreet bewijs voor het maken van explosieven, in die huizen werd materiaal gevonden wat gebruikt kan worden bij het maken van bommen. Deze explosieven zouden dan voor gevoelige en drukke punten in het land gebruikt worden. 

Ook leken de verdachten doelbewust bepaalde veiligheidsfunctionarissen en mensen met militaire functies op lijstjes te hebben staan. De mannen zijn voorgeleid, binnenkort zal de rechter zich over de zaak buigen. 
marokko
daech
bcij
veiligheid
terrorisme
aanhouding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
arrestatie
ziekenhuis
chan 2018
mishandeling
jamal sellami
drugs
frmf
drugshandel
achraf bencharki
dgsn
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima