Senegal spreekt volledige steun uit voor toetreding Marokko in ECOWAS

economie
1
20 mrt '17
Minister van Buitenlandse Zaken Salaheddine Mezouar werd zaterdag ontvangen door de Senegalese president Macky Sall.
De bijeenkomst vond plaats in het kader van een toer gewijd aan het verzoek van Marokko om zich bij de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS) aan te sluiten, meldt Moroccoworldnews.

President Macky Sall maakte van de gelegenheid gebruik om zijn toewijding te herhalen voor de ondersteuning van Marokko en de Koning en merkte op hij het initiatief "erg waardeert en van mening is dat de natuurlijke plaats van Marokko ook binnen de ECOWAS is"

Marokko's verzoek is niet een "geïsoleerd feit," maar houdt in de eerste plaats verband met de bestaande nauwe geschiedenis tussen het Koninkrijk en deze economische groepering. Het is ook verbonden aan de culturele, menselijke en economische betrekkingen tussen de twee partijen, zei de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Mezouar.

Het initiatief van Marokko is daarom in overeenstemming met logica en continuïteit, benadrukte Mezouar, erop wijzend dat het Koninkrijk al is gekoppeld aan alle ECOWAS-landen door middel van overeenkomsten, partnerschappen, investeringen en culturele uitwisselingen.
marokko
ecowas
senegal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
fifa
chan 2018
fez
vrouwen
marokkaan
kinderen
toerist
jamal sellami
discriminatie
bondscoach
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
marrakech
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
agadir
frmf
al hoceima