Uitgelicht: Renard moet 7,2 miljoen dirham uit portemonnee trekken bij vrijwillig vertrek

marokko
7
21 mrt '17
In de Marokkaanse media stond het er de afgelopen periode bol van, het mogelijke vertrek van bondscoach Renard.

Hervé Renard lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een vertrek bij de Marokkaanse voetbalbond als bondscoach. De Fransman die ten koste van zijn voorganger Badou Zaki werd binnengebracht lijkt, als we de berichten in de Marokkaanse media mogen geloven, bondscoachschap bij een ander Afrikaans land te verkiezen boven het leiden van de Leeuwen v/d Atlas. Hij zou zelfs zijn ontslag hebben ingediend bij voorzitter Fouzi Lekjaa, aldus het doorgaans goed ingevoerde 11'Lions Marokko Profs. 

Nu meldt het Marokkaanse Al Massae dat de tweevoudig Afrika Cup winnaar niet geheel gratis de deur uitloopt bij de FRMF. In het contract wat Renard ruim een jaar geleden tekende is een clausule opgenomen om een vrijwillig vertrek minder aantrekkelijk te maken voor de coach. Deze zou naar verluidt een heel jaarsalaris bedragen, Renard verdient zo'n 600.000 dirham per maand. Met een gemakkelijke rekensom kom je dan uit op een slordige 700.000 euro omgerekend. 

De meest concrete nieuwe werkgevers voor de Afrikaanse succescoach zijn achtereenvolgens Zuid-Afrika, Ivoorkust en Ghana, gebaseerd op de media in die landen. Mocht Renard zijn avontuur met Marokko doorzetten dan wachten hem bij goede prestaties mooie premies en salarisverhogingen. Met het oog op het WK van 2018 in Rusland zou kwalificatie verstrekkende positieve gevolgen voor zijn inkomsten hebben. 

© Redactie 2017
marokko
herve renard
frmf
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
bondscoach
ontslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?