Project 'Oasil' gelanceerd in Ouarzazate

marokko
0
21 mrt '17
Een project om oase agro-ecosystemen in de regio Draa-Tafilalet te revitaliseren is gisteren gelanceerd in Ouarzazate.

Het doel van het project is om oases productief, aantrekkelijk en gezond te maken. Het project heeft ook tot doel de levensomstandigheden van de lokale gemeenschappen te ondersteunen, meldt medias24.

Het project genaamd "Oasil" wordt gefinancierd door de 'Global Environment Facility' (GEF) en zal worden voorgezeten door het ministerie van Milieu en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). 

Project partners zijn onder andere het ministerie van Landbouw, het 'Nationaal Agentschap voor de ontwikkeling van oases en argan gebieden' (ANDZOA), het 'Agentschap voor agrarische ontwikkeling' (ADA) en het nationale onderzoeksinstituut (INRA).

De doelstellingen van het project zullen worden gerealiseerd door het aannemen van een geïntegreerde aanpak en het werken op vier componenten:
- Politieke dialoog, 
- Planning en monitoring, 
- Demonstratie van agro-ecosysteem beheer en de investeringsplannen voor duurzame en geïntegreerd oase, die op pilot oase ecosystemen zullen worden toegepast in ten minste twee sub-stroomgebieden, 
- De vierde component zal ervoor zorgen dat de beste praktijk toepassing van het  project zal worden vastgelegd en zal  worden verspreid.

© Redactie 2017
marokko
ouarzazate
oase
ecosystemen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?