Marokko niet te spreken over illegale praktijken Israël bij Al Aqsa-moskee

marokko
5
21 mrt '17
Als het om schendingen van internationaal recht gaat door Israël moeten ook moskeeën het ontgelden.

Zelfs heiligdommen blijven niet gespaard voor schurkenstaat Israël. Het trieste regime en haar autoriteiten proberen stelselmatig gelovigen toegang te verbieden tot de heilige Al Aqsa-moskee. Met het nodige geweld wordt het Palestijnse moslims onmogelijk gemaakt het gebedshuis te betreden, dit tot groot afschuw van de Marokkaanse overheid. Tijdens een bijeenkomst van de mensenrechtenraad in Genève liet de ambassadeur van Marokko zich fel uit over de kwestie.

Mohamed Aujjar zegt namens Marokko met grote bezorgdheid en verontwaardiging de situatie aldaar te volgen. Volgens hem doet Israël er alles aan om de Islamitische identiteit van Al Quds en het religieus erfgoed teniet te doen. Van vrede is pas sprake als men overeenkomt dat Al Quds (Jeruzalem) de hoofdstad zal worden van Palestina.

Tevens zegt Aujjar het erg opmerkelijk te vinden dat Israël, wat zich uitgeeft als land van de vrede, vanuit zo'n tergend en brutaal beleid handelt. Recht doen aan de Palestijnen is volgens Aujjar onvermijdelijk wil men tot een vredesoplossing komen. 

© Redactie 2017
marokko
israël
al aqsa
moskee
schendingen
illegaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?