President van Niger staat achter toetreding Marokko in ECOWAS

marokko
1
22 mrt '17
Naar een ontmoeting tussen de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Salaheddine Mezouar, en de president van Niger, Mahamadou Issoufou, verklaarde de president zijn volledige steun aan het verzoek van Marokko om zich aan sluiten bij de Economische Gemeenschap van de West-Afrikaanse Staten (ECOWAS).

De bijeenkomst vond plaats in Niamey, Niger waar Mezouar was om een boodschap van Koning Mohamed VI door te geven met betrekking tot Marokko's verzoek tot aansluiting bij de ECOWAS.

President Issoufou sprak zijn volledige steun uit voor het verzoek, meldt MAP. "ECOWAS is een natuurlijke ruimte voor Marokko, gezien de historische en vriendschappelijke betrekkingen die onderhouden zijn door het Koninkrijk met de landen in de regio. Maar ook met betrekking tot de initiatieven en acties van de Koning en Marokko in het voordeel van deze regio", zei President Issoufou. 

Volgens Mezouar spraken de beide mannen onder andere over de klimaatverandering en de invloed daarvan op het continent, duurzame ontwikkeling, woestijnvorming, de ontwikkeling van schone energie en het versterken van de handelsbetrekkingen tussen de landen in de regio.

De Nigerese president herhaalde zijn steun voor de toetreding van Marokko in ECOWAS en loofde de actie van Koning Mohammed VI ten behoeve van de ontwikkeling in Afrika en de ontwikkeling van de regio in het bijzonder. 

Bij Marokko's intrede bij ECOWAS wordt voorspeld dat de regio veel baat zal hebben in de ondersteuning van economische programma's en projecten. Deze zullen op hun beurt helpen om programma's te bevorderen die de menselijke ontwikkeling in de regio ondersteunen.

© Redactie 2017
marokko
ecowas
niger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?