Zeldzame walvis aangespoeld nabij Al Hoceima

marokko
2
22 mrt '17
Een zeldzame walvis strandde vorige week op het Torres strand nabij Al Hoceima. De Vereniging van Georganiseerd Onderzoek (Agir) bereidt zich voor om te beginnen met het onderzoek om te identificeren en te bevestigen om welk soort walvis het gaat.

De walvis is 5,2 meter lang en weegt 700 kg. Het manifesteert de kenmerken van de spade-getande walvissoorten, dit is een weinig bekende soort en de meest zeldzame soort van de spitssnuitdolfijn

"We zijn nog  niet 100 %  zeker van het soort walvis, maar we gaan het onderzoeken en met behulp van de genetische monsters beginnen aan de analyse", zei Houssin Nibani, voorzitter van Agir. 

De in diep water levende walvissoort werd voor het eerst in 2012 waargenomen in Nieuw-Zeeland, toen een walvis en haar kalf aan wal waren gespoeld. 

Zodra de analyse is voltooid wil de vereniging de beenderen van de walvis extraheren en het skelet op metalen frames vestigen, zodat de walvis getoond kan worden in een ecologisch museum, meldt Moroccoworldnews. 

"Dit zal ons helpen om nieuwe betrouwbare wetenschappelijke gegevens over deze soort te verkrijgen, en we kunnen ook bewustwording creëren en biodiversiteit tonen aan het publiek", aldus de voorzitter van Agir. 

Sinds de jaren 2000 zijn veel walvisachtigen aangespoeld op de kustlijn van de Middellandse Zee, met inbegrip van dolfijnen en walvissen. De Agir vereniging en het ministerie van Zeevisserij werken samen met de lokale vissers om de walvisachtigen te beschermen.

© Redactie 2017
marokko
al hoceima
walvis
zeldzaam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?