Royal Air Maroc in navolging van Trump: verbod op elektronische apparaten tijdens vluchten naar VS

marokko
2
22 mrt '17
De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, kondigde de maatregel begin deze week al aan: tijdens vluchten afkomstig uit 8 landen mogen geen elektronische apparaten meer aan boord.

Het zou gaan om met name laptops en tablets, smartphones en mobiele telefoons vallen niet onder dit verbod. Deze maatregel volgt op serieuze aanwijzingen bij de Amerikaanse veiligheidsdiensten dat kwaadwillenden explosieven in deze apparaten zouden kunnen verwerken. 

Eric Swalwell, lid van een commissie voor de Amerikaanse inlichtingendiensten, meldt dat er concrete aanwijzingen zijn voor dergelijke aanvallen van Dasch-aanhangers. Terreurcellen in de VS, maar ook daarbuiten, zouden maar al te graag een vliegtuig op Amerikaans grondgebied willen laten neerstorten. 

Deze maatregel heeft betrekking op de volgende landen (13 vliegvelden maar liefst): Marokko, Egypte, Turkije, Jordanie, Saudi-Arabie, Qatar, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten. In een persbericht laat Royal Air Maroc weten geen tablets en laptops meer in haar vluchten van en naar de VS toe te staan.

© Redactie 2017
marokko
royal air maroc
donald trump
verbod
verenigde staten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?