Drie Marokkanen in Spanje gearresteerd voor verheerlijken terrorisme en rekruteren voor Daesh

buitenland
0
23 mrt '17
De Spaanse veiligheidsdiensten arresteerden gisteren drie Marokkaanse onderdanen die verdacht worden van het verheerlijken van terrorisme en het rekruteren voor Daesh in de provincies Valencia en Barcelona.

Een 45-jarige man met de Marokkaanse en Spaanse nationaliteit die verdacht wordt van "het verheerlijken van terrorisme en samenwerking met de terroristische organisatie Daesh" werd gearresteerd in Benetusser (Valencia), meldde een verklaring van het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De verdachte had naar verluidt honderden terrorisme gerelateerde content gepubliceerd op het internet met als doel om een groot aantal mensen te rekruteren en deze te laten afreizen naar conflictgebieden om Daesh te versterken, zei dezelfde bron.

"Zijn daden vormde een ​​reële bedreiging voor de openbare veiligheid", aldus het ministerie, eraan toevoegend dat de verdachte gebruik maakte van sociale netwerken om "verheerlijking van terrorisme te verspreiden middels content met een gewelddadige inhoud en door in het verleden Al Qaeda en momenteel Daesh te prijzen." 

Daarnaast zijn er twee andere personen met de Marokkaanse nationaliteit, respectievelijk 26 en 37 jaar oud, gearresteerd in de stad Roda de Ter (Barcelona) als onderdeel van een anti-terrorisme operatie uitgevoerd door de Catalaanse politie. 

Volgens een verklaring van de Mossos d'Esquadra (Catalaanse politie), worden deze twee personen verdacht van het verheerlijken van terrorisme en het betrokken zijn bij de rekrutering voor Daesh via sociale netwerken, evenals het aanzetten tot het plegen van terreuraanslagen.

© Redactie 2017
daesh
terrorisme
rekruteren
spanje
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi