Marokko schenkt 1,5 miljoen dollar voor bescherming cultureel erfgoed

marokko
0
23 mrt '17
Het Marokkaanse ministerie van Cultuur kondigde op de 'internationale conferentie voor de bescherming van bedreigd cultureel erfgoed' aan dat zij 1,5 miljoen dollar zullen bijdragen voor maatregelen met betrekking tot het het behoud en de bescherming van bedreigd cultureel erfgoed.

Tijdens het evenement verwelkomde Amine, Sbihi, de minister van Cultuur, de start van de Internationale Alliantie voor de bescherming van erfgoed in conflictgebieden (ALIPH), meldt Moroccoworldnews.

Hij voegde toe dat Marokko, in opdracht van Koning Mohammed VI, het genoegen heeft om bij te dragen aan dit project dat een netwerk van schuilplaatsen zal implementeren voor bedreigd erfgoed in conflictgebieden.

Sbihi legde uit dat deze situatie in veel landen het gevolg is van de uitdijende illegale handel in cultureel erfgoed uitgeoefend door een aantal criminele groepen, eraan toevoegend dat dit programma een dringende en praktische maatregel is in overeenstemming met de door de UNESCO gedragen initiatieven.

Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten huldigde ALIPH in tijdens een publiek-private samenwerking (een samenwerkingsvorm tussen een overheid en een of meer private ondernemingen) op 3 maart in Genève.

© Redactie 2017
marokko
cultureel
erfgoed
conflictgebieden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?