Benjelloun, Akhannouch en Sefrioui nog steeds rijkste mannen in Marokko

marokko
6
24 mrt '17
Othman Benjelloun, Aziz Akhannouch en Anas Sefrioui behoren tot de 25 miljardairs in Afrika, verkondigde Forbes magazine middels een lijst met miljardairs in de wereld in 2017.

Benjelloun, de voorzitter van de BMCE Bank, is nog steeds de rijkste man in Marokko met een vermogen van naar schatting 1,9 miljard (Amerikaanse) dollar. Hij wordt vermeld als 14de rijkste persoon in Afrika en als 1098ste rijkste persoon in de wereld. Benjelloun is de groot aandeelhouder van de RMA Watanya verzekeringsmaatschappij en bezit een deel van de mobiele telecommunicatie operator Meditel.

De tweede rijkste man in Marokko is Akhannouch, de minister van Landbouw en Visserij, met een geschat vermogen van 1,58 miljard dollar. Akhannouch is eigenaar van het Marokkaanse bedrijf Akwa Group. Hij wordt vermeld als 19de rijkste persoon in Afrika en als 1376ste rijkste persoon in de wereld.

De laatste Marokkaanse man die op de lijst verschijnt is Anas Sefrioui met een geschat vermogen van 1,06 miljard dollar. Sefrioui is de groot aandeelhouder van de eerste Marokkaanse vastgoedgroep Addoha. Hij wordt vermeld als 24ste rijkste persoon in Afrika en als 1795ste rijkste persoon in de wereld.

© Redactie 2017
marokko
miljardairs
forbes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?