Marokko nu met Ivoorkust en Spanje op jacht naar WK 2026 kandidatuur, Portugal zwaait af

marokko
6
24 mrt '17
Portugal zwaait af, Ivoorkust durft het aan samen met Marokko en Spanje.

Binnen afzienbare tijd zal er een gastland worden gekozen voor de organisatie van het WK 2026. Anders dan bij de vorige verkiezingen mogen nu alle voetbalbonden die zijn aangesloten bij de FIFA hun stem uitbrengen. Eerder werd bekend dat de VS samen met Mexico en Canada een gooi gaan doen naar de organisatie van het mondiale toernooi. Om enigszins kans te maken sloten Spanje, Marokko en Portugal een verbond. 

Nu is bekend geworden dat Portugal, vanuit financiële overwegingen, zichzelf niet sterk genoeg ziet om het toernooi in samenwerking te gaan hosten. Volgens het Marokkaanse medium Assabah wat een voormalig verantwoordelijke bij de Marokkaanse voetbalbond citeert, is Ivoorkust de vervanger voor Portugal. Verwacht wordt dat men binnenkort om tafel gaat met Spanje en Ivoorkust. 

Marokko en eerdere FIFA toernooien
Voor Ivoorkust is gekozen gezien het feit dat ze al over een redelijke infrastructuur beschikken en in 2021 de organisatie van de Afrika Cup voor rekening nemen. Marokko deed in het verleden al verwoede pogingen om gastland te worden van een WK. In 1994, 1998, 2006 en 2010 greep men elke keer net naast de begeerde rol. In 2013 en 2014 heeft Marokko bewezen de organisatie van een kleiner FIFA toernooi te kunnen dragen. Het land mocht toen het WK voor Clubs leiden. 

© Redactie 2017
marokko
wk 2026
kandidatuur
spanje
ivoorkust
fifa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?