Reportage: Dakhla eerste stad in Afrika met oesterteelt (video)

marokko
15
26 mrt '17
De Marokkaanse stad Dakhla is de eerste stad in Afrika met een aantal oesterteelt units. In 2018 is het gericht op een productie van 80.000 ton per jaar.

De parel van de Sahara provincies is gezegend met een prachtige lange lagune met een tiental productiesites van deze schelpen, in het bijzonder de Azura eenheid die Koning Mohammed VI onlangs inhuldigde.

De oesterteelt units werken volgens de internationale normen om deze mariene weekdieren, gewaardeerd in Marokko en elders in de wereld, te produceren.

Oesters zijn niet alleen een schat "voor zijn rijkdom en zijn varianten, maar ook omdat het een complete voeding is, rijk aan hoogwaardige eiwitten. De oester bevat ijzer, magnesium, kalium voor een juiste hartfunctie, koper en mangaan evenals calcium essentieel voor botvorming en celfunctie", zeggen experts.

Volgens Mohamed Bouhja, de directeur van het 'Regional Investment Center', vergde de Azura eenheid een investering van 80 miljoen dirham, hiermee het economisch potentieel van de regio Dakhla versterkend. 

De productie van Dakhla oesters is bestemd voor zowel de binnenlandse markt als voor de export.

Lefr360 maakte een reportage bij de oesterteelt units in Dakhla, interessant om te zien en na de eerste minuut Frans gaan de interviews over in het Darija.

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
dakhla
oesterteelt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?