Matchday: verhitte derby vanavond in het Grand Stade Marrakech tegen angstgegner Tunesië

marokko
68
28 mrt '17
Op papier een vriendschappelijk duel, in de realiteit één van de meest verhitte Noord-Afrikaanse derby's!

Vrijdagavond liet het elftal van bondscoach Renard zien een goed collectief te zijn. De winst werd mogelijk gemaakt door de treffers van Aziz Bouhaddouz en Faycal Fajr, laatstgenoemde bracht de Leeuwen van de Atlas op wel heel fraaie wijze op voorsprong tegen de halve finalist op de laatste Afrika Cup, Burkina Faso. Over de gehele wedstrijd bekeken was Marokko met recht de bovenliggende partij, duels en veldbezetting vonden voor het overgrote deel plaats op de helft van Burkina Faso. 

Vanavond mag Marokko zich meten met een nog serieuzere tegenstander, Tunesië. In de historie van het Marokkaanse voetbal kunnen de Tunesiërs zeker een angstgegner genoemd worden voor het Noord-Afrikaanse land. De meesten zullen zich ongetwijfeld de beslissende momenten herinneren waarop het Tunesische elftal Marokko pijn deed. Op papier een oefenduel zal het vanavond in de Grand Stade de Marrakech ongetwijfeld ontpoppen tot een felle tweestrijd. Verwacht wordt dan ook dat het stadion veel meer gevuld zal zijn dan afgelopen vrijdag tegen Burkina Faso. 

Wedstrijdgegevens:
Marokko - Tunesië 
tijd: 21:00 (Nederlandse tijd)
stadion: Grand Stade de Marrakech
tv-zenders: Al Aoula en Arryadia (beiden te ontvangen in Europa via satelliet) en beIN Sport (Arabisch, algemene kanaal)

© Redactie 2017
marokko
tunesie
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
derby
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?