Koning Mohammed VI bij Arabische top in Amman

buitenland
2
28 mrt '17
Na de terugkeer van Marokko in de Afrikaanse Unie (AU), zet Koning Mohammed VI nu koers naar Amman om deel te nemen aan de 28ste Arabische top welke morgen zal worden gehouden in de Jordaanse hoofdstad.

Marokko heeft niet meer deelgenomen aan de Arabische top sinds 2005 in Algiers, meldt de krant Akhbar Al Yaoum vandaag. Zij melden daarbij toe dat het bezoek aan Marokko door de koning van Jordanië, Abdullah II, alsook als het vertrek van een sterke delegatie van Marokko naar de Jordaanse hoofdstad, de aanwezigheid aangekondigd van de Koning op de Arabische top. 

De minister van Buitenlandse Zaken Salaheddine Mezouar was al naar Jordanië gereisd om aanwezig te zijn bij overleggen ter voorbereiding van de Arabische top. Gisteren was Mezouar ook aanwezig bij een overleg met andere Arabische ministers van Buitenlandse Zaken.

De krant benadrukte dat Marokko de organisatie van de laatste zitting van de Arabische top in Marrakech in 2016 had afgezegd. "Er wordt niet voldaan aan de objectieve voorwaarden om het succes van een Arabische top te garanderen", meldde Salaheddine Mezouar in februari 2016 in een verklaring aan de secretaris-generaal van de Arabische Liga, Nabil El Arabi.

© Redactie 2017
mohammed vi
arabische
top
amman
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?