The Economist: 'Casablanca op 107e plek van de duurste steden ter wereld'

marokko
0
28 mrt '17
Casablanca bezet de 107e plek op de lijst met in totaal 133 steden van over de hele wereld.
Het Britse medium The Economist bracht onlangs haar editie van 2017 uit van de meest dure steden over de wereld. Het lijstje kent in totaal 133 steden, de economische hoofdstad van Marokko bezet hierin de 107e plek. Op basis van 160 goederen 130 diensten stelde The Economist deze lijst op, het gaat dan voornamelijk om zaken als eten en drinken, scholing, kleding, huisvesting en transport. 

De nummer één op het lijstje is Singapore, dat is met recht de meest dure stad over de hele wereld. Ook de Japanse steden Tokyo en Osaka scoren, niet zo heel verrassend overigens, hoog: zij bezetten respectievelijk de vierde en vijfde plek in de ranking. 

Uit de gegevens The Economist is duidelijk te herleiden dat steden die politiek en economisch al jaren stabiel zijn, waar dus geen grote sociale problemen heersen als gevolg van bijvoorbeeld conflicten of oorlogen, hoog eindigen. Van de Arabische steden eindigen Oman en Abu Dhabi het hoogst. De Europese steden in de top 10 zijn achtereenvolgens: Zurich, Genève, Parijs en Kopenhagen. 
© Redactie 2017
marokko
casablanca
the economist
onderzoek
steden
wereld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi