M'Sroufy, een platform voor part-time banen in Marokko

marokko
1
29 mrt '17
Salaheddine Moutacharif, een student in het 5e jaar werktuigbouwkunde op de Internationale Universiteit van Casablanca (UIC), heeft M'Sroufy gelanceerd.

M'Sroufy is een platform dat studenten en werkgevers met elkaar verbindt. Het is voornamelijk gericht op jonge afgestudeerden van de middelbare school uit arme en kwetsbare gezinnen in afgelegen gebieden van Marokko.

Het biedt hen de mogelijkheid om te profiteren van part-time banen of freelance mogelijkheden om hun vervolgstudie te financieren, meldt medias24.

Voor bedrijven zorgt M'Sroufy ervoor dat de profielen van de voorgedragen kandidaten die van gekwalificeerde studenten zijn, dat ze beschikbaar zijn en in staat zijn zich aan te passen aan de manier van werken en de doelstellingen van het bedrijf.

"Omdat universiteiten niet beschikbaar zijn in alle regio's van Marokko, en ouders zich niet altijd kunnen veroorloven om collegegeld te betalen, moeten veel jonge mensen op het platteland en in kleine steden werken om hun studie te financieren. Maar velen worden gedwongen om te stoppen met hun studie als gevolg van de zwakte van het beschikbare aanbod", zegt Salaheddine Moutacharif.

© Redactie 2017
marokko
m'sroufy
studenten
part-time
banen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?