Marokko zonder te scoren toch langs angstgegner Tunesië (video)

marokko
2
29 mrt '17
Van spektakel was niet zo zeer sprake, wel zagen we een gedreven en hongerige Marokkaanse ploeg gisteravond!

Wat werd voorbeschouwd als een verhitte Noord-Afrikaanse derby, Marokko vs. Tunesië, eindigde uiteindelijks slechts in een 1-0 zege ten gunste van de ploeg van bondscoach Hervé Renard. Zonder te scoren ging men voorbij aan de tegenstander, duidelijk was wel dat Marokko de overhand hand in de regie over de wedstrijd. Vooral in de tweede helft toonden de Leeuwen v/d Atlas zich zeer gevaarlijk uit dode spelmomenten en bij uitbraken. Marokko had meerdere keren de gelegenheid om de treffers te maken: onder andere Abdelilah Hafidi, Aziz Bouhaddouz en Faycal Fajr hadden uitgesproken kansen om de voorsprong te verstevigen. 

Na de oefeninterland van vrijdagavond en van gisteren kan men zeker stellen dat het aanvallende aspect van het spel van Marokko redelijk is verbeterd. De aanvoer vanaf de flanken en het aangespeeld krijgen vanuit het middenveld geschieden steeds vaker en sneller waardoor Marokko beter in staat is om druk te zetten. De speler die er de afgelopen twee wedstrijden bovenuit stak als het om individuele prestaties gaat is Faycal Fajr. De aanvaller van Deportivo La Coruna was ook gisteravond onmisbaar als het gaat om key-passes, schoten, strategische veldbezetting en de opbouw. 

De geblesseerden van gisteravond waren Mehdi Carcela-Gonzalez en Youssef En-Nesyri. Laatsgenoemde kan van geluk spreken dat hij redelijk ongeschonden uit de schandalige actie van de Tunesische doelman is gekomen. De keeper werd bestrafd met geel, daar waar hij makkelijk rood had kunnen krijgen voor de risicovolle poging tot het schoon houden van zijn doel. 

Hieronder nogmaals de opstelling met daarbij de mutaties:
Bounou; Dirar, El Yamiq, Saiss, Nahiri; Boussoufa, S. Amrabat, Fajr; En-Nesyri (Azaro), Bouhaddouz (Boutaïb), Carcela (Hafidi).

Voor degenen die de wedstrijd hebben gemist, check hieronder de samenvatting:

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=SCt7mf2p_9M

© Redactie 2017
marokko
tunesie
oefeninterland
herve renard
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
derby
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?