Lalla Salma Foundation: uitgezaaide kanker daalde afgelopen decennia van 60 % naar 7%

marokko
16
29 mrt '17
Uit de kankerscreening-campagnes van de Lalla Salma Foundation is gebleken dat het aantal gediagnosticeerde metastatische kanker daalde tot minder dan 7% in 2017.

"Metastatische kanker (kanker die secundaire kwaadaardige kankers ontwikkeld op afstand van de primaire plaats van kanker) daalde tot minder dan 7%, vergeleken met 60% in 1997", zei Hassan Errihani, voorzitter van de Marokkaanse 'Vereniging van opleiding en onderzoek in de medische oncologie' (AMFROM) aan de zijlijn van het 8e Nationale Congres van Medische Oncologie die vrijdag begon in Rabat.

Hij voegde eraan toe dat deze daling de positieve invloed weerspiegelt van vroege diagnose door middel van screening en bewustmakingscampagnes uitgevoerd door de Lalla Salma Foundation en in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid in alle regio's van het Koninkrijk.

Het congres richt zich op het bevorderen van permanente medische educatie in de medische oncologie, meldt Moroccoworldnews. Het is ook bedoeld om alle medische oncologen verspreid over het hele land te verenigen en kennis met elkaar uit te wisselen.

© Redactie 2017
marokko
lalla salma foundation
kanker
uitzaaiing
daling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?