Marokkaanse Daesh strijder gedood in Syrië

marokko
5
30 mrt '17
De Marokkaanse inlichtingendiensten hebben bekend gemaakt dat de Marokkaanse Alae Kh., een Daesh strijder, is gedood tijdens gevechten in Syrië.

De 27-jarige Alae Kh. komt oorspronkelijk uit Tetouan en besloot zich tweeënhalf jaar geleden aan te sluiten bij Daesh. Hij stierf op 27-jarige leeftijd tijdens gevechten in Syrië, meldde de Arabischtalige krant Al Ahdath gisteren. 

Alae Kh. vertrok vanuit Casablanca naar Turkije, waarna hij zich aansloot bij de terreurorganisatie in Syrië. Zijn familie had ook geen idee van zijn plannen. Volgens familieleden zou hij hun hebben doen geloven dat hij gewoon Turkije ging bezoeken in het gezelschap van zijn vrienden. Eenmaal aangekomen contacteerde hij zijn familie om hen te vertellen dat hij in een Daesh kamp zat. 

In een verklaring aan Al Ahdath zegt Mohammed Benaissa, een onderzoeker die gespecialiseerd is in terrorisme zaken, dat veel Marokkanen zijn gedood in Syrië en Irak. Marokko is de derde grootste aanbieder van jihadisten in het gebied. Het rangschikt achter Tunesië en Saoedi-Arabië.

© Redactie 2017
marokko
daesh
syrië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?