Marokkaanse voetbalbond FRMF gaat zich richten op zwarte handel voetbalkaarten

marokko
1
30 mrt '17
Met het ministerie van Binnenlandse Zaken wil men een halt toeroepen aan de illegale handel in voetbalkaarten.

Al lange tijd worstelt de Marokkaanse voetbalbond met het probleem van illegaal verkregen voetbalkaartjes. In Marokko zou er een heuse markt zijn waarop de wedstrijdtickets intensief worden verhandeld, dit ten nadele van de clubs en de lokale autoriteiten. Onder meer als het gaat om het handhaven van de openbare orde stuit men op een probleem, er worden doorgaans meer kaarten verkocht dan de capaciteit die een stadion kan dragen. Dit probleem is vooral aan de orde in Casablanca waar men de handen vol heeft aan de supportersgroepen van Raja en Wydad. 

Volgens het Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia gaat de FRMF vanaf nu de illegale handel intensiever aanpakken, samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en enkele departementen van het ministerie van Financien hoopt men de markt te kunnen stabiliseren. 

Van Raja en Wydad Casablanca is inmiddels bekend dat vanaf volgend seizoen een ticketbureau de kaartverkoop op zich gaat nemen, SDL Casa Event, deze taak wordt dus door het bedrijf overgenomen van de clubs. Overall wordt er druk over nagedacht om in elk stadion automatische toegangspoortjes te plaatsen, hierdoor zou de markt gedigitaliseerd kunnen worden wat ten nadele komt van de illegale handel. 

© Redactie 2017
marokko
frmf
tickets
stadions
zwarte handel
voetbalbond
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?