Akhannouch waarschuwt tegen de achteruitgang van de visbestanden in de Middellandse Zee

marokko
1
31 mrt '17
De minister van Landbouw en Visserij, Aziz Akhannouch, waarschuwde gisteren tegen de achteruitgang van de visbestanden in de Middellandse Zee tijdens een conferentie In Malta, waarbij de visserijministers van de 15 landen rond de Middellandse Zee bij elkaar kwamen.

Akhannouch verklaarde: "De Middellandse Zee, een zee gedeeld door meerdere lidstaten, ervaart een zorgwekkende situatie, met name een daling van de visbestanden met gevolgen voor de situatie van duizenden vissers en hun families".

Het aantal mensen die werkzaam zijn aan boord van vissersvaartuigen is meer dan 300.000. De minister herinnerde eraan dat Marokko al "duurzame ontwikkeling en het behoud van de natuurlijke hulpbronnen in het hart van haar prioriteiten" heeft staan.

"De coördinatie tussen de verschillende mediterrane landen is noodzakelijk", benadrukte hij, daarbij verwijzend naar het voorbeeld van het herstel van de visserij op blauwvintonijn die "profiteerde van benaderingen op basis van overleg en coördinatie tussen de kuststaten".

De Europese Commissaris voor Visserij, Karmenu Vella, riep op tot de versterking van de samenwerking om "aan de wereld te laten zien dat een sterke mediterrane alliantie kan slagen".

Marokko, en alle andere 14 landen, ondertekende een ministeriële verklaring genaamd “MedFish4Ever”. Het doel van de verklaring is het bestuur te versterken voor het bereiken van de ecologische, economische en sociale duurzaamheid van de Middellandse Zee, zei het ministerie van Landbouw en Visserij.

© Redactie 2017
marokko
akhannouch
visserij
middellandse zee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi