5 Marokkaanse vrouwen beklimmen de berg Kilimanjaro

buitenland
1
1 apr '17
Vijf Marokkaanse vrouwen hebben zich voorbereid op hun avontuur dat op 30 maart gestart is, het beklimmen van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro.

Het avontuur is erop gericht om Marokkaanse vrouwen aan te moedigen om hun gewaagde geest te ontketenen en om Marokko's wereldwijde reputatie van atletiek te verheffen, meldt Moroccoworldnews.

De vrouwelijke groep onder leiding van Nacer Ben Abdeljalil, de eerste Marokkaan die de Mount Everest heeft beklommen, wil het vermogen van Marokkaanse vrouwen onder de aandacht brengen door hen de uitdaging aan te laten gaan door één van de wereld's moeilijkste bergen te laten beklimmen. De klimmers zullen naar verwachting de top bereiken op 3 april. 

De leider van de groep vertelde aan MAP dat hij het idee voor dit avontuur heeft bedacht na de terugkeer van Marokko bij de Afrikaanse Unie, en voegde daar aan toe dat hij zelf de Kilimanjaro meerdere malen heeft beklommen. “Het idee werd goed ontvangen door mijn volgers op social media", voegde hij er tot slot nog aan toe. 

Abdeljalil's ploeg werd gekozen voor hun atletische vaardigheden, moed en vastberadenheid en is opgebouwd uit Zineb Alaoui Kacimi, Malika El Alami, Ilham Boujlid, Yasmina Sitail en Asmae Chraibi. 

De Kilimanjaro is de hoogste berg op het Afrikaanse continent met een hoogtepunt van 5895 meter.

© Redactie 2017
marokkaanse
vrouwen
kilimanjaro
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?