Veiligheid Marokko bedreigd door terugkeer van Daesh strijders

marokko
0
1 apr '17
De veiligheid van Marokko wordt bedreigd door de terugkeer van terroristen die voor Daesh in Syrië en Irak vochten. Dit is de conclusie van een rapport van Europese inlichtingendiensten waarin Europa, Marokko waarschuwt.

Volgens de officiële informatie van de Europese inlichtingendiensten hebben bijna 1600 Marokkanen deelgenomen aan gevechten voor de terroristische organisatie Daesh in Irak en Syrië. Europa waarschuwt Marokko voor de terroristen die terugkeren naar huis en aanslagen op Marokko steunen, meldt de Arabische krant Al Ahdath. 

Onder de 1600 Marokkanen die zich bij het terroristische netwerk in Syrië en Irak hebben aangesloten, zijn bijna 550 personen omgekomen tijdens de gevechten. In het eerste rapport van de Duitse inlichtingendienst, gepubliceerd op maandag 27 maart  stond dat honderden Marokkaanse en Tunesische terroristen zich voorbereiden op hun thuiskomst, met het doel om aanslagen op strategische instellingen en andere locaties te plegen. Een vergelijkbaar rapport van het  Europees Centrum voor de bestrijding van terrorisme benadrukt het gevaar van de terugkeer naar huis van deze terroristen.  

Het document, waarvan Al Ahdath een kopie in bezit heeft, geeft te kennen dat ongeveer 650 Marokkanen die lid waren van Daesh van plan zijn om naar hun land van herkomst terug te keren. Waarvan 50% van hen de intentie zou hebben om terreurdaden te plegen.

© Redactie 2017
marokko
daesh
terugkeer
aanslagen
waarschuwing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi