Koning Mohamed VI opent hemodialyse centrum vlakbij Casablanca

marokko
3
1 apr '17
Een centrum speciaal gericht op chronische ziektes en andere vormen van zorg.

Koning Mohamed VI heeft onlangs een hemodialyse centrum geopend in de buurt van Casablanca, de provincie Nouaceur om precies te zijn. Het centrum wat om en nabij de 5,6 miljoen dirham heeft gekost maakt deel uit van een nog groter plan voor de toekomst. Het INDH (Initiatief voor Humane Ontwikkeling) zet zich al langere tijd in om patiënten uit de provinciale gebieden van Marokko te dienen, door dit centrum komt er meer capaciteit voor de mensen in die regio. 

Het centrum wat de naam Amal Oulad Azzouz draagt is tot stand gekomen door de samenwerking tussen het INDH, de lokale autoriteiten van Casablanca-Settat en een stichting met dezelfde naam als het centrum. Het heeft een oppervlakte van 1500 m2 waarin 12 dialyseapparaten beschikbaar zijn. Voor de rest kent het behandelkamers, waaronder ook één voor waterbehandeling, een apotheek en tenslotte ruimtes waar patiënten kunnen worden opgevangen. 

De opening van dit centrum betekent tegelijkertijd een uitbreiding van de al eerder gedane investeringen in de medische zorg uit initiatief van Koning Mohamed VI. 

© Redactie 2017
marokko
koning mohammed vi
hemodialyse
centrum
opening
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi