Officieel: oefeninterland Marokko vs. Oranje verplaatst naar Grand Stade d'Agadir (update)

marokko
0
2 apr '17
Niet in Casablanca maar in Agadir zullen beide ploegen elkaar treffen.

Gisteren maakte de Marokkaanse sportzender Arryadia bekend dat het beladen duel tussen de Leeuwen v/d Atlas en Oranje niet meer in Casablanca zal plaatsvinden. Het Stade Mohamed V wat momenteel nog in renovatie is en maandag al zal openen voor de Marokkaanse competitie, is dan nog niet speelklaar voor een avondwedstrijd. Daarom zal er worden uitgeweken naar het Grand Stade d'Agadir, het medium doet nog geen mededeling over de exacte tijd waarop de interland gespeeld zal worden. Bovendien heeft de Marokkaanse voetbalbond zich hier ook nog niet over uitgelaten. 

Waar bondscoach Hervé Renard vooral Marrakech aandoet voor trainingskampen en wedstrijden, koos zijn voorganger Badou Zaki geregeld voor Agadir. Het stadion wat ook tijdens de twee FIFA Club WK's gebruikt werd geeft plaats aan ruim 45.000 bezoekers. Onder Zaki werden interlands van het Marokkaanse elftal veel drukker bezocht dan in Marrakech, met dit speciale duel in aankomst zal naar alle waarschijnlijkheid ook dan het stadion goed gevuld zijn.
Een belangrijk gegeven overigens voor de mensen die overwegen naar Marokko af te reizen voor deze wedstrijd en misschien al vliegtickets hebben geboekt. 

Update 02-04-2017 (13:10):
De wedstrijd zal om 00:00 Nederlandse tijd gespeeld worden. De Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft dit zojuist gecommuniceerd via haar officiele kanalen, de reden voor dit late tijdstip is de heilige vastenmaand Ramadan. Dit om de spelers van het nationale elftal op geen enkele wijzen te belemmeren in hun religieuze verplichtingen.  

© Redactie 2017
marokko
oranje
oefeninterland
stadion
agadir
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?