Kameroen vraagt CAF uitstel voor Afrika Cup kwalificatieduel met Marokko

marokko
0
2 apr '17
De Afrikaanse kampioen wil het duel uitstellen met de FIFA Confederations Cup in het vooruitzicht.

De regerend Afrikaans kampioen Kameroen zou naar verluidt het Afrika Cup 2019 kwalificatieduel met Marokko willen uitstellen. De bond van het land zou een verzoek hebben ingediend bij de Afrikaanse voetbalbond CAF. Het duel wat op 9 juni gespeeld zou worden komt op een ongelukkig moment aangezien de Kameroense ploeg zich wil voorbereiden op de FIFA Confederations Cup in Rusland.

Als continentaal winnaar plaatste het land zich voor deze Cup wat door de FIFA als het op één na belangrijkste mondiale toernooi wordt beschouwd. Aangezien Kameroen gastheer is van de Afrika Cup die in 2019 wordt gehouden tellen de gewonnen of verloren punt tegen het land niet mee in de eindklassering in de groep.  

WK-Kwalificatiewedstrijd tegen Mali 
Mocht de CAF het verzoek van Kameroen inwilligen dan zal Marokko naar een andere sparringpartner op zoek moeten gaan. Vooralsnog staat er op 28 augustus een WK-kwalificatieduel op het programma tegen Mali. Het land werd eerder door de FIFA geschorst van al het voetbal (zowel clubs als nationale elftallen), dit vanwege politieke inmenging van de overheid. De minister van ontsloeg de gehele voetbalbond, iets wat strikt verboden is door de wereldvoetbalbond. De schorsing kan worden opgeheven indien het oude bestuur van de Malinese voetbalbond in ere wordt hersteld.

© Redactie 2017
marokko
kameroen
afrika cup
kwalificatie
uitstel
caf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?