Istiqlal: vechtpartij tussen Hamid Chabat en Hamdi Ould Rachid aanhangers (video)

algemeen
2
2 apr '17
Te midden van het groeiende tumult en de oplopende spanningen bij de Istiqlal Partij (IP), eindigde zaterdag de vergadering van de partij met een vechtpartij tussen de aanhangers van de secretaris-generaal, Hamid Chabat en Hamdi Ould Rachid, één van de belangrijkste leden van de partij.

Video's en foto's zijn inmiddels online verschenen waarbij de strijd tussen de twee groepen te zien is en welke leidde tot vandalisme, waarbij tafels en stoelen ondersteboven werden gegooid en materiële schade werd veroorzaakt aan het hoofdkwartier van de partij.

De twee groepen aanhangers verpestte de vergadering. Organisaties aangesloten bij de partij waren uitgenodigd om hun steun te betuigen aan Chabat, onder wie professionals, en de vrouwen- en jeugdafdelingen van de partij.

Na de vergadering gaf elke groep aanhangers de schuld aan de ander voor het starten van de vechtpartij en elk beweerde dat de ander verantwoordelijk was voor het vandalisme, meldt Moroccoworldnews.

De partij publiceerde een verklaring op haar officiële website, welke zegt dat het "de acties veroordeelt die waren uitgevoerd door een criminele bende die naar het hoofdkwartier van de partij waren gekomen en wapen droegen, waardoor er ernstig gewonden vielen". 

De verklaring zegt ook dat Chabat de verantwoordelijkheid op zich neemt om een einde te maken aan de acties van deze bende, hierbij bewerend dat de bende werd geïnstrueerd door mensen van buiten het hoofdkwartier, en eraan toevoegend dat “de daders kwamen uit de stad Laayoune, met dien verstande dat zij behoren tot Hamdi Ould Rachid".
14 van de 26 partijleden beschuldigen Chabat van het maken van “individuele beslissingen” en hebben hun campagne opgevoerd om hem te laten aftreden. Om deze reden maakte Chabat de beslissing om het hoofdkwartier van de partij af te sluiten en de sleutels in beslag te nemen.

Youtube link

© Redactie 2017
istiqlal
chabat
ould rachid
vechtpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi