Koning Mohamed VI luidt laatste fase bouw 's werelds grootste zonne-energiecentrale in

marokko
7
3 apr '17
Koning Mohamed VI zit heel dicht op de stappen die Marokko maakt als het om eigen energievoorziening gaat.

Zaterdag werd officieel het startsein gegeven voor de laatste fase van de bouw van 's werelds grootste zonne-energiecomplex in Ghessate, gelegen in de provincie Ouarzazate. Net zoals hij betrokken is bij tal van andere grote projecten voor het land was koning Mohamed VI vanzelfsprekend ook hierbij aanwezig. De centrale die de naam Noor Ouarzazate draagt omvat zo'n 137 hectare en heeft een totale energiecapaciteit van 582 megawatt. Ter illustratie: één megawatt staat gelijk aan 1.000.000 watt. Dit maakt het dan ook de zonne-energiecentrale met de grootste capaciteit ter wereld. 

Dit project maakt deel uit van een nog groter streven van de Marokkaanse overheid. Het grote doel is om ervoor te zorgen dat in 2030 maar liefst 52% van de totale energievoorziening duurzaam is. Ook als het om gas gaat staan er nog ambitieuze projecten op het programma, zo bezocht de koning onlangs Nigeria om de aangekondigde gaspijpleiding tussen beide landen concrete vormen aan te laten nemen. 

De zonne-energiecentrale Noor Ouarzazate bestaat uit in totaal vijf stations, het totale bedrag waarmee deze investering is gemoeid bedraagt om en nabij de 24 miljard dirham. Hiervan komt 659 miljoen dirham van de Duitse investeringsbank German Development Bank KfW Bankengruppe. De eerste vier stations van de centrale werden februari vorig jaar al in gebruik genomen, de laatste waar zaterdag het startsein voor is gegeven zal in het eerste kwartaal van 2018 operationeel zijn. 

© Redactie 2017
marokko
koning mohammed vi
zonne-energie
bouw
project
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi