Deelname van 31 landen, waaronder Marokko, in marine-oefening 'Obangame Express 2017'

marokko
2
3 apr '17
Marokko nam met het fregat Hassan II deel aan de 8e interregionale maritieme militaire oefening 'Obangame Express 2017', welke werd gehouden van 23 t/m 31 maart in Ivoorkust.

In het kader van de 'Obangame Express 2017' militaire marine oefening gericht op het verbeteren van de regionale samenwerking, waren de zeestrijdkrachten van de landen van de Golf van Guinee, Europa, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten, evenals verscheidene regionale en internationale organisaties aanwezig in Ivoorkust. Marokko nam hieraan deel met het fregat Hassan II.

De militaire marine oefening werd georganiseerd door de Verenigde Staten Africa Command (Africom).  Volgens Afrikaanse media werd de keuze voor Ivoorkust gemaakt op het voorstel van het Amerikaanse Ministerie van Marine.

"De oefening bestond voornamelijk uit simulaties op zee en op het land waar de deelnemers uit 31 landen scenario's met betrekking tot de bestrijding van mensensmokkel, olielozingen en piraterij hebben uitgevoerd", aldus de bron.

'Obangame Express 2017' hielp ook om deelnemers te trainen in zoek- en reddingsoperaties, medische hulp aan de gewonden, de controle van radiocommunicatie, evenals informatie management technieken" werd eraan toegevoegd.

Photocredit: @USNavyAfrica

© Redactie 2017
marokko
africom
marine
oefening
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi