Daesh: Marokkanen in top 3 zelfmoordterroristen in Irak en Syrië

buitenland
15
3 apr '17
Volgens een Nederlandse studie zijn Marokkaanse vechters die toegetreden zijn bij de terroristische organisatie Daesh betrokken bij de dodelijkste terroristische operaties van de afgelopen drie jaar.

Uit een studie van het Internationaal Centrum voor de bestrijding van terrorisme (ICCT), gevestigd in Den Haag, staan Marokkanen op de derde plaats op de lijst van nationaliteiten die het meest voorkomen bij de dodelijkste activiteiten van deze terroristische organisatie. Bij autobommen en zelfmoordaanslagen met explosieve gordels in Syrië en Irak, stonden Marokkanen achter een groot aantal van deze terroristische operaties, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia. 

De Nederlandse studie, geeft de krant verder te kennen, wijst uit dat de Tadzjikistan en Saoedi-Arabië op de eerste en tweede plaats staan. Analyse van de ICCT geeft verder aan dat de terroristische operaties uitgevoerd door Marokkanen echter de dodelijkste en bloedigste zijn.  

Al Ahdath Al Maghribia meldde dat Marokkanen en Tunesiërs, in aanvulling op de Saoedi's en Jemenieten, het meest geneigd waren om toe te treden bij Daesh in de afgelopen jaren.

Het ICCT wijst erop dat afgezien van Syriërs en Irakezen, het aantal terroristen die zelfmoordaanslagen pleegden 20 in 2015 was en 25 in 2016.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2017
marokkanen
daesh
zelfmoordterroristen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?