4e editie van het Astronomie Festival geopend in Rabat

marokko
0
4 apr '17
De 4e editie van het Rabat Astronomie Festival begon op zaterdag 1 april in de aanwezigheid van een groot publiek van kosmische liefhebbers, van alle leeftijden.

Georganiseerd door de vereniging Ribat Al Fath en met het thema "Verkenning van de ruimte", is dit festival bedoeld om de astronomie te populariseren door het toegankelijk te maken voor het grote publiek en vooral jongeren, benadrukte Abdelhafid Bani, de voorzitter van de vereniging, in een verklaring aan MAP.

De lancering van de activiteiten van het festival ging gepaard met het observeren van Mars, Jupiter en de maan middels telescopen om de belangstelling van jongeren in wetenschap en technologie te stimuleren.

Het programma van het festival, die loopt van 1 tot en met 8 april, biedt o.a. telescopische waarnemingen van de maan, verschillende conferenties, workshops voor kinderen en planetarium sessies.

Deze activiteiten vinden plaats in de mediatheek van de Mohammed VI Foundation, de Nationale Mijnbouw school en de Faculteit der Natuurwetenschappen.

© Redactie 2017
marokko
rabat
astronomie
festival
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?