100 migranten gered uit zee door samenwerking Marokko en Spanje

marokko
0
4 apr '17
Een Spaans maritiem reddingsteam heeft 100 migranten, waaronder 14 vrouwen en 4 kinderen, gered die per boot uit Marokko vertrokken waren.

Het Spaanse reddingsteam werd gebeld door Marokko omdat ze een boot gesignaleerd hadden die vanuit het westen van Melilla was vertrokken. De boot vervoerde 46 Sub-Sahara migranten, waaronder 10 vrouwen en 2 kinderen, en werd uiteindelijk gevonden door de veerboot, Vronskiy, die tussen Algeciras en Tanger-Med vaart. 


Terwijl het reddingsteam bezig was om de mensen te redden, ontvingen zij een tweede oproep vanuit Marokko. Hierin werden zij geïnformeerd over het vertrek van een andere boot uit de kust van Beni Boughafer in de provincie Nador. Deze boot vervoerde 54 Sub-Sahara migranten, waaronder 4 vrouwen en 2 kinderen. De passagiers werden verplaatst naar een haven in het zuiden van Spanje, samen met de passagiers van de eerste boot, meldt Moroccoworldnews. 

De Middellandse Zee is uitgegroeid tot een begraafplaats voor migranten die dromen van het bereiken van Europa. Volgens de Internationale Organisatie van Migratie (IOM) werden er tussen 1 januari t/m 5 maart 2017 meer dan 521 migranten dood aangetroffen in de Middellandse Zee. 

© Redactie 2017
marokko
spanje
migranten
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi