Marokkaanse taxivakbond vraagt telecomtoezichthouder ANRT om verbod Uber en Careem

marokko
0
4 apr '17
De chauffeursvakbond doet er alles aan om concurrentie van de populaire apps Uber en Careem tegen te gaan.

Net zoals dat er in Nederland een tijd lang veel om te doen was, hebben Uber en de andere taxi-app Careem zich ook gevestigd in Marokko. De diensten die vanzelfsprekend een groot deel van de inkomsten van de reguliere chauffeurs laat verdwijnen, kunnen dan ook rekening op veel tegenstand. Het Marokkaanse medium Assabah meldde onlangs dat de chauffeursvakbond nu de stap maakt naar de telecomtoezichthouder van Marokko, de ANRT. 

Men zou maar al te graag willen zien dat deze aanbieders door de toezichthouder worden verboden. De ANRT is immers in staat om diverse applicaties en toepassingen nationaal uit te schakelen, zoals we een tijd geleden ook zagen bij de bel-functie van WhatsApp. Alleen chauffeurs die de diensten op een legale wijze gebruiken zouden vrijgesteld moeten worden, aldus Assabah. 

Dit aankloppen bij de ANRT maakt deel uit van diverse andere stappen die de vakbond onderneemt om de inkomsten van de reguliere chauffeur te waarborgen. Zo lichtte men eerder de ministers van diverse departementen in over het verschijnsel: de ministeries van Justitie, Werkgelegenheid en Binnenlandse Zaken. 

© Redactie 2017
marokko
taxi
chauffeurs
uber
careem
verbod
inkomsten
concurrentie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi