Koning Mohammed VI benoemt voorzitter en leden van het Constitutioneel Hof

marokko
0
5 apr '17
Koning Mohammed VI ontving gisteren in het Koninklijk Paleis in Casablanca de voorzitter en de leden van het Constitutioneel Hof, waar de Koning de nieuwe posities benoemde.

Een Constitutioneel of Grondwettelijk Hof is een centraal rechtscollege dat uitspraken doet over de grondwettelijkheid van de wetten of andere wetskrachtige normen en verdragen. In het algemeen betekent dit de toetsing of de regel niet in strijd is met de fundamentele rechten en vrijheden of met het gelijkheidsbeginsel zoals die in de Marokkaanse grondwet zijn vastgelegd.

De Koning benoemde Said Ihrai als voorzitter van het Constitutioneel Hof.

Saadia Belmir, El Hassan Boukantar, Abdelahad Dekkak, Ahmed Salmi El Idrissi en Mohamed Atarkine als leden van het Hof, door de Koning benoemd.

Mohamed Ben Abdessadak, Moulay Abdelaziz Hafidi Alaoui en Mohamed Lamrini, als leden van het Hof, gekozen door het Huis van Afgevaardigden.

Mohamed Al Ansari, Nadir Moumni en Mohamed Jaouhari, als leden van het Hof, gekozen door het Huis van Adviseurs.

De installatie door Koning Mohammed VI van deze grondwettelijke instelling vindt plaats in overeenstemming met de bepalingen van de grondwet, specifieke artikel 130.

Tijdens deze audiëntie, legden de voorzitter en de leden van het Constitutioneel Hof de eed af voor de Koning, in overeenstemming met de bepalingen van de wet met betrekking tot het Hof.

© Redactie 2017
marokko
constitutioneel
hof
mohammed vi
benoeming
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi